Op 17 mei 2002 vond in Muziekcentrum Vredenburg een editie van 3D Super plaats met als thema: copy & paste. In dit evenement traden zeer verschillende artiesten op en klonken zeer verschilende werken en muzikale stijlen, maar alle concerten handelden over het recyclen muzikaal materiaal.

Met Radio Symfonie Orkest, Eboman, Solex & Maarten Altena Ensemble, Wax Wankerz, Michel Waisvisz & Najib Cherradi, VJ’s Pulsatu

Klassieke muziek, pop, draaitafels en zelfgemaakt elektronisch instrumentarium, origineel en geleend materiaal, knippen en plakken…. Copy & Paste, oftewel recycling van muzikaal materiaal. Charles Ives, de aartsvader van de akoestische sample, is er groot mee geworden. Zijn Holidays Symphony, uitgevoerd door het Radio Symfonie Orkest, is uitgangspunt voor het programma van 17 mei. Gastprogrammeur is Roland Spekle (bekend van Steim, Impakt Festival en Barooni). Hij stelde onder de titel Copy & Paste, een avond samen waarin samples, citaten en andere vormen van muzikale ‘recycling’ centraal staan. Er speelt een bont gezelschap musici met een voorliefde voor experimenteel muzikaal hergebruik. De schots en scheve sample-popliedjes van Solex worden speciaal voor deze avond voorzien van nieuwe arrangementen door het Maarten Altena Ensemble. Drie van Nederlands beste scratchers, verenigd in de Wax Wankerz, zullen o.a. met Ives-platen een nieuw stuk laten horen. Michel Waisvisz, één van de belangrijkste elektronische musici van ons land, maakt en bewerkt samen met de Marokkaanse zanger Najib Cherradi (Weshm) live samples en zal voor een hoop muzikaal vuurwerk zorgen. Eboman sluit de avond af met een preview van zijn nieuwe show met live geluids- en videoscratches: DVJ 2.0. Sample madnesS!