De serie Avontuurlijke Muziek in Leidsche Rijn bestond uit een 8-tal hedendaagse muziekmanifestaties in Leidsche Rijn, een Vinexwijk bij Utrecht. Tot op heden zijn er vrijwel geen programma’s geweest met nieuwe muziek in deze nog zo jonge stad-in-aanbouw. Namens Barooni programmeerde en produceerde ik verschillende manifestaties, waarin professionele hedendaagse muziek en amateurkunst door elkaar gepresenteerd werden, waarin nieuwe media en geluidkunst elkaar treffen, en waarin Nederlandse en buitenlandse cutting edge musici zijn opgenomen. Naast (inter)nationaal bekende musici zal met name aandacht gegeven worden aan jong, aanstormend talent dat zich bedient van een frisse geluidstaal. De motivatie om deze grensoverschreidende manifestaties te presenteren was om te zorgen dat de huidige bewoners een verfrissend en prikkelend aanbod aan cultuur krijgen en de hedendaagse muziek en kunst, naast amateurkunst, in de genen van de stad en de (omliggende) regio komt te zitten.

De serie Avontuurlijke Muziek in Leidsche Rijn vonden in 2004 en 2005 plaats in Leidsche Rijn.