CoparkFestival a/d Werf is een jaarlijks terugkerend tiendaags festival in mei dat opduikt op verschillende locaties in Utrecht. Het presenteert eigen producties die de grenzen van het theater opzoeken, temidden van een internationaal programma van voorstellingen, installaties en muziek. Het is een festival voor jonge, beginnende kunstenaars en kunstenaars die hun sporen al verdiend hebben. Zij tonen hun werk aan toeschouwers die hun eigen perspectief durven te bevragen.

Van 2001 t/m 2008 heb ik voor Festival a/d Werf muziekprogramma’s samengesteld en voor Huis a/d Werf muziekprojecten geproduceerd.

Een selectie van programma’s in Festival a/d Werf: Reiziger in Space (Han Reiziger, Spinvis, Robert Jan Stips, Rosa Ensemble en Hans Dagelet, Arjan Witte), Def Jux night (ElP, Mr Lif, RjD2), Her Noise (AGF, People Like Us, Kevin Blechdom), Nouvelles Aventures (Barbara Okma en Huba de Graaff, Capella Amsterdam, .s.m. Capella Amsterdam, ELECTRA Ensemble, Lynne Leegte), Edwin van der Heide, Arnoud Noordegraaf, La Nuit n’est pas un Chocolat (Merlijn Twaalfhoven), Spinvis (Lotus Europa), Ralph van Raath, Fenno Werkman, Harry Smith avond (Roel Benz van den Berg, Meindert Talma, Harry Smith), Cilia Erens (Silencer), Fatima Miranda, Francisco López, Marije Nie, Blind (Kees Roorda, Rixt Leddy, Rob van Rijswijk en Jeroen van Rijswijk, Anne Parlevliet), Celluloid Fever: The Goddess (Coparck), De Veenfabriek (Haar Leven Haar Doden), Sung Hwan Kim en David Michael DiGregorio.

Voor Huis a/d Werf heb ik voorstellingen geproduceerd die met hedendaagse muziek als basis aansluiting vinden bij andere disciplines zoals theater en beeldende kunst.

Een selectie van de producties:

 • C’mon & Kypski
 • Solex en Maarten Altena Ensemble – 1+1=11
 • Elizabet van der Kooij – The Nightripper has died
 • Daniel Landau – the Worlds of Milosh II: Welcome to Grid City
 • Yannis Kyriakides – Buffer Zone
 • Eboman – Gedoe of Gedaan
 • Eboman – Verknipt
 • Rosa Ensemble en Spinvis – Vaandragers
 • David Michael DiGregorio en Sung Hwan Kim -  in the room 2
 • Tian Rotteveel – Stemlichaam
 • Martijn Tellinga en James Beckett
 • Arnoud Noordegraaf en Luuk Vierhout – Dump
 • Muze – Arnoud Noordegraaf en Luuk Vierhout
 • Blind! – Kees Roorda, Rixt Leddy, Rob van Rijswijk en Jeroen van Rijswijk, Anne Parlevliet

 

 

 

 

 

 

 

 

www.festivalaandewerf.nl/