Het jaarlijkse Impakt Festival richt zich op het presenteren en stimuleren van vernieuwende audiovisuele kunsten in een interdisciplinaire context. Videokunst en avantgarde film, installaties, experimentele muziek en geluidskunst en mediakunst maken onderdeel uit van het festival. Soms zijn ze onderdeel van interdisciplinaire themaprogramma’s.

Van 1992 tot 2001 ben ik betrokken geweest bij het Impakt Festival, dat in die tijd is uitgegroeid tot een toonaangevend festival.

Een selectie van artiesten, filmmakers en kunstenaars, waarvan in deze tijd werk gepresenteerd werd: Kodwo Eshun, Philip Jeck, Otomo Yoshihide, Thomas Brinkmann, DJ Faust & Shortee, Pole, Vainquer, Psion, Substance, Rioji Ikeda, Carsten Nicolai, Paul Schütze, Thomas Köner, Max Eastley, Tony Conrad, Lee Ranaldo, Charlemagne Palestine.

www.impakt.nl