Jeanne of the Dark is het resultaat van een artistieke zoektocht van Terre Thaemlitz en Marko Ciciliani naar het fenomeen ‘vamp’. Met een rijk palet aan beeldmateriaal, en met stilistische en culturele verwijzingen, buigen ze zich over geslachtskwesties, passeren het madonna-hoer syndroom, gaan niet voorbij aan erotiek, maken een doorsteek naar kannibalisme en springen kortstondig naar heavy metal.De groep Bakin Zub bestaat uit zes veelgeprezen musici met uiteenlopende muzikale achtergronden. De instrumentatie staat garant voor een uitgebreid idioom van klankkleuren, variërend van kamermuziek tot pop en electronoise. Initiatiefnemer Marko Ciciliani heeft een unieke rol in de hedendaagse elektronische muziek. Met zijn elektronica, die hij tevens inzet voor bijzondere lichtplannen, levert hij een integrale bijdrage aan het klinkende resultaat. In het programma Jeanne of the Dark, dat op het prestigieuse Engelse nieuwe muziekfestival in Huddersfield officieel in première gaat, werkt hij samen met Terre Thaemlitz.