uitgevoerd door Bakin Zub

My Ultradeep I is een avondvullende compositie voor instrumenten, elektronica en licht van Marko Ciciliani. De speciaal ontworpen lichtcompositie is complementair aan de muziek. Als lichtobjecten zijn er drie tent-achtige sculpturen ontwikkeld, die een nomadisch element aan de voorstelling geven.

My Ultradeep I markeert tevens de start van Ciciliani’s nieuwe ensemble, Bakin Zub.

My Ultradeep I werpt een blik op de vijf zintuigen, waarmee we voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Vervolgens neemt het je mee op een zoektocht naar het vermeende 6e zintuig, het metafysische begrip voor het “zelf”.

“Ik denk, dus ik ben” is de kern van Descarte’s filosofie. Hij plaatst de identiteit van het “zelf” in het spirituele bereik, losgemaakt van het lichaam. Het zijn echter de fysieke menselijke zintuigen die het ons mogelijk maken contact te hebben met de buitenwereld.

www.ciciliani.com

 

 

BAKIN ZUB

heeft haar eerste publieke optreden gehad tijdens de vermaarde “Night of the Unexpected”, als onderdeel van de Gaudeamus Muziekweek 2006 in Amsterdam.De pers beschreef het als “het meest curieuze” van de performances van internationale artiesten. Meer concerten volgden, waaronder het Live Electronics Festival, wederom in Amsterdam.

 

In Bakin Zub komen zes gespecialiseerde musici bijeen met verschillende achtergronden: hedendaags klassiek, pop/rock, elektronische muziek en improvisatiemuziek, hetgeen zorgt voor een rijk palet aan geluiden variërend van timbres van kamermuziek tot de klankkleuren van pop en elektronische noise.

www.bakin-zub.de

www.myspace.com/bakinzub

 

Ulrich Krieger – saxofoon, didjeridu

Barbara Lüneburg – elektrische viool, viool

Michael Blank – elektrische gitaar

Patricio Wang – basgitaar

Arnold Marinissen – percussie, zingende zaag, stem

Marko Ciciliani – elektronica, lichtontwerp, artistieke leiding

Kyoko Inatome – sculpturen