November Music is één van de belangrijkste internationale festivals voor actuele muziek in Nederland. Het meerdaagse festival vindt jaarlijks plaats op divese locaties in ’s-Hertogenbosch en heeft nauwe banden met belangrijke festivals in diverse Europese landen waaronder België, Duitsland, Engeland en Italië.

Daarnaast organiseert November Music concerten op diverse podia waaronder een aantal musea en andere kunstinitiatieven.

De nadruk ligt op de eigen November Music producties. Daarbij zet het festival de spotlights op de makers van nu waardoor het publiek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gecomponeerde en geïmproviseerde muziek, progressieve pop, geluidsinstallaties en muziektheater te horen en te zien krijgt. De eerste editie van November Music vond plaats in 1993.

Als artistiek producent heb ik in de afgelopen jaren bijgedragen aan het begeleiden van eigen producties en het opzetten van een internationaal netwerk.

Een selectie van programma’s: Ralp van Raath, Jonathan Harvey, Electronic Hammer, Starvinsky Orchestra & Matthew Herbert, Enno Poppe, Ensemble Mosaik, Neue Vocalsolisten Stuttgart, Arnoud Noordegraaf, Asko/Schönberg, Mayke Nas, Pioet-Jan van Rossum, Evelien van den Broek & Dyane Donck, Rob van Rijswijk & Jeoren Strijbos, Nieuw Amsterdams Peil & Cristina Zavaloni, Rhodri Davies, Bram Vreven, VocaalLab

 

www.novembermusic.net