Elk jaar in april brengt Springdance de wereld van de internationale hedendaagse dans naar Utrecht in een tien dagen durend festival met voorstellingen, performances, installaties en discussies, op verschillende locaties in de stad. Het festival toont werk van onafhankelijke dansmakers uit binnen- en buitenland, van jonge aanstormende talenten tot de meer gevestigde makers.Springdance is in Nederland het enige festival dat zich richt op de presentatie van de nieuwste ontwikkelingen in de (internationale) hedendaagse dans. Het onderscheidt zich als voorhoedefestival door steeds op zoek te zijn naar de vernieuwing en verruiming van het begrip dans, ervan uitgaande dat kunst, om actueel te blijven, zich permanent moet ontwikkelen.

In 2003 heb ik samen met Simon Dove, toen artistiek leider van Springdance het programma Sonic Architecture/Static Movement samengesteld, dat bestond uit een tentoonstelling, the Static en een performanceprogramma, the Movement.

The Static bestond uit werken van Carsten Nicolai, Francisco López en Jorge Simonet, Rosemary Butcher/Cathy Greenhalgh, en Andy Goldsworthy/Thomas Riedelsheimer. Locatie: Centraal Museum, Utrecht.

The Movement bestond uit geluidsperformances en concerten, experimentele film en dans met Kodwo Eshun, Carsten Nicolai, Joost Rekveld/Edwin van der Heide, Kurt Ralsky, Francisco López, Bruno Beltrão. Locatie: Stadsschouwburg, Utrecht.

www.springdance.nl