Het Dierenweb, de Beboptafel, de Dance-o-Matic en de Babbelfoon. Het zijn maar enkele objecten uit de Touch Tentoonstelling, een verzameling van aanraakbare geluidsobjecten.

Trek aan een web van draden en je hoort een koe loeien. Of is het nu toch een menselijke stem die een koe nadoet? Bij deze elektronische geluidsobjecten, ontwikkeld door STEIM uit Amsterdam, staan tastzin en beweging centraal . Ofwel je mag overal aan plukken, trekken, duwen, strelen en bewegen. Doorgaans zijn objecten of apparaten die elektronisch geluid voortbrengen het idioom van kenners. Kinderen tonen echter een grote mate van ongeremdheid en enthousiasme en zijn daardoor ook de beste ‘testpiloten’ voor de objecten in de Touch Tentoonstelling. De Touch Tentoonstelling is toegankelijk voor een publiek vanaf 7 jaar!

De tentoonstelling en specieke bijdragen van Michel Waisvisz en Kristina Anderson vonden plaats op een school in Leidsche Rijn.