m.m.v. het Spectra Ensemble en het Wavefield Synthesis systeem (the Game of Life)

De kosmos maakt muziek. Dat is de conclusie van de asteroseismologe Conny Aerts die in 2005 het bestaan van geluidsgolven in sterren beschreef. ‘Kosmische symfonieën’ noemt ze het. De Nederlandse componist Willem Boogman raakte in de ban van deze bevindingen. Hoe klinken de sterren? Op basis van wetenschappelijke gegevens schreef Boogman het spektakelstuk ‘Sternenrest’ met de uitdagende ondertitel ‘Sterren maken geen muziek’, een productie van de stichting Barooni van producent Roland Spekle.

Een compositie voor elektrische gitaar, slagwerk van glas, kamermuziekensemble, computer en Wave Field Synthesis (WFS). Het publiek bevindt zich letterlijk midden in een betoverend, kosmisch uitspansel, voortgebracht door gitarist Olaf Tarenskeen, slagwerker Arnold Marinissen, zes musici van het Vlaams Spectra Ensemble en de 192 luidsprekers van het WFS-systeem.