Op uitnodiging van the Night of the Unexpected gaf Slagwerk Den Haag een bijzonder aansprekend concert in Paradiso tijdens de Uitmarkt. Zeshonderd bezoekers hebben geboeid geluisterd naar werken Glass, Aperghis en Guo Wenjing. De presentatie van artistiek leider Fedor Teunisse gaf het concert een prettig informele toets. Slagwerk Den Haag is te zien in the Night of the Unexpected. Dat slagwerk ook met krijtjes op een schoolbord schrijven is, wordt aangetoond in een stuk van Mayke Nas en Wouter Snoei. Het werk ‘Words and Beyond: Hwang Jin-Yi’ van de winnaar van de Toonzettersprijs 2010 Seung-Ah Oh – met Margriet van Reisen als mezzosopraan – is geïnspireerd op de Koreaanse tradities en symboliek. Deze werken worden in Amsterdam en Eindhoven uitgevoerd. Speciaal voor de Utrechtse editie, die in het kader van de Gaudeamus Muziekweek plaatsvindt, wordt ‘Venus’ van Rozalie Hirs uitgevoerd.