Sternenrest, gebaseerd op het gegeven van geluidstrillingen in sterren, wordt op maandag 26 september uitgevoerd in het Festival van Vlaanderen in de Boekeltoren in Gent. Het was een grote verrassing te vernemen dat sterren ‘muziek’ voortbrengen – zo althans verwoordde asteroseismologe Conny Aerts het bestaan van geluidstrillingen in sterren.

In Sternenrest onderneemt componist Willem Boogman een poging om enkele wetenschappelijke resultaten van asteroseismologie te integreren in muziek. De verschillende schaalgrootten van de structuren waarmee wij hier te maken hebben worden hoor-, zicht- en invoelbaar gemaakt door instrumentale muziek te combineren met elektronische muziek.

Sternenrest wordt uitgevoerd door het Spectra Ensemble o.l.v. Filip Rathé. Als solisten treden Arnold Marinissen (slagwerk) en Olaf Tarenskeen (elektrische gitaar) op. De elektronische muziek is gemaakt voor het Wave Field Synthesis systeem, waarbij het geluid ruimtelijk als het universum zal klinken uit 192 luidsprekers.