Het Ragazze Quartet is een jong, Nederlands strijkkwartet dat opvalt door haar muzikale bevlogenheid, talent, veelzijdigheid en presentatie. Met name de veelzijdigheid is uitzonderlijk binnen de Nederlandse strijkkwartetwereld. Het Ragazze kwartet schroomt niet om samenwerkingen aan te gaan met componisten, musici, makers en kunstenaars uit andere muziekstijlen en andere kunstdisciplines. Hierbij werkt het kwartet altijd vanuit haar basis: de klassieke muziek, en probeert steeds weer tot een ultieme cross-over te komen waarbij beide benaderingen of disciplines elkaar vanuit volkomen gelijkwaardig oogpunt aanvullen en optillen. De kwartetleden zijn flexibel, en weten zich naar allerlei presentatievormen te voegen.

De veelzijdigheid van het Ragazze Kwartet toont haar avontuurlijkheid, eigentijdse benadering en communicatieve vermogen. Het voert een breed publiek – van beginnende tot doorgewinterde, professionele luisteraars – mee naar de essentie, het klassieke strijkkwartetrepertoire, en overtuigt het met uitvoeringen van het allerhoogste niveau. Met prikkelende programma’s biedt het Ragazze kwartet een ontmoetingspunt tussen oud en nieuw. Het biedt reflectie op de traditie, toont de verbondenheid van het hedendaagse met het verleden en verwijst naar de toekomst.

Zie hier voor meer video’s van het Ragazze Quartet.